Soseiden aloitus: Kuinka monta kertaa päivässä vauvalle tulisi tarjota soseita?

Soseiden aloittaminen on tärkeä ja uusi vaihe vauvalle sekä vanhemmille. Monet vanhemmat miettivät, kuinka monta kertaa päivässä soseita tulisi tarjota. Tämä riippuu vauvan iästä ja siitä, kuinka hyvin hänen soseiden syönti sujuu.

Soseiden aloitus

Kun aloitat soseiden antamisen, on suositeltavaa tarjota niitä vain kerran päivässä. Aloita pienellä määrällä soseita ja seuraa vauvan reaktiota. Jos hän suoriutuu hyvin, voit vähitellen lisätä soseiden määrää ja tarjoamiskertoja päivässä. Suosi kypsennettyä kasvista kuten kesäkurpitsaa tai porkkanaa pieneen määrään hedelmää sekoitettuna.  Tutustu luomukaurasoseisiin ja tilaa kiinteiden aloituslaatikko nyt.

Milloin ja miten lisätä soseiden määrää?

Kun vauva on noin 6-8 kuukauden ikäinen, voit lisätä soseiden määrää kahteen kertaan päivässä ja lisätä myös viljoja sisältäviä soseita vauvan ruokavalioon. Tarjoa soseita esimerkiksi lounaaksi ja illalliseksi. Muista kuitenkin, että vauvan maitoravinto on edelleen tärkeää tässä vaiheessa ja soseet ovat vain täydentävä osa ruokavaliota. Kun vauva on noin 8-10 kuukauden ikäinen, voit tarjota soseita kolme kertaa päivässä. 

On tärkeää muistaa, että jokainen vauva on yksilöllinen. Älä pakota vauvaa syömään, jos hän ei ole kiinnostunut. Anna hänen tutustua uusiin makuihin ja anna aikaa sopeutua uuteen ruokavalioon. Green Planet Astronautsilta löydät paljon uusia ja mielenkiintoisia luomusose ja luomukaurasmoothie makuja. Tutustu tuotteisiin ja tilaa välipalalaatikko kotiin. 

Lisäksi on tärkeää seurata vauvan painon kehitystä ja konsultoida tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaista ravitsemuskysymyksistä. 

Green Planet Astronauts smoothiet